Somogy Is Lehet Más

Az LMP Somogy megyei blogja, a Balatontól a Dráváig, Zalától Tolnáig és Baranyáig szintén Lehet Más a Politika! Igen lehet, Somogy megyében is lehet részvételi a demokrácia, igazságos a társadalom és fenntartható a fejlődés!

Fontos Tudnivalók

Gyere Tovább

Bookmark and Share

Fotók

Feliratkozás

Friss topikok

  • Fecikun: Hello! Igen indulunk, most vasárnap lesz megyei közgyűlés Kaposváron ahol megtárgyaljuk a részlete... (2010.08.04. 23:18) Szia!

Itt tartunk most: összefoglaló a kampányról

2010.09.21. 14:48 Fecikun

Az LMP a kampány elején egyeztetést kezdeményezett a többi párt városi szervezetével egy választási etikai kódex aláírásáról. Az egyeztetéseken és az aláíráson azonban csak két párt, a Somogyért Egyesület és az MSZP jelent meg, a Jobbik, a Fidesz-KDNP és a Polgári Szabadság Platform távol maradt az aláírástól.

Levélben fordultunk Somogy megye kormánypárti országgyűlési képviselőihez a jelöltállítást nehezítő nyáron elfogadott szabályozás későbbi módosítása érdekében. Megkeresésünkre eddig nem érkezett válasz.

Nyílt levélben fordultunk Szita Károly polgármesterhez, az iránt érdeklődve, mit kezd pártja a városban összegyűjtött több, mint tizennégyezer ajánlószelvénnyel. Egyebek mellett arról is érdeklődtünk, kell-e Kaposváron is tartanunk a Pécsen elhíresült Kubatov-féle listázás gyakorlatától? Megkeresésünkre - mely a kaposvári választók egy részének kérdéseit tartalmazta - nem érkezett polgármesteri válasz. Ezek szerint Szita Károlynak valóban Kaposvár, nem pedig a kaposváriak a legfontosabbak.

A Lehet Más a Politika pécsi szervezetének tagjaival közös gyertyás virrasztáson vettünk részt a baranyai megyeszékhelyen. A "Virrasztás a választás szabadságáért" címmel megrendezett rendezvényen több tucatnyian jelentek meg, végül az összefogás erejének köszönhetően Pécsett is összegyűltek a szükséges számú ajánlószelvények.

Az ajánlószelvénygyűjtés minden nehézségének ellenére a Lehet Más a Politika minden jelöltjét nyilvántartásba vette a kaposvári Helyi Választási Bizottság. A város tizenkét egyéni választókerületéből tizenegyben állított önálló jelöltet a párt, a szentjakabi körzetben Lakatos Jenőt, az Ismerd meg Önmagad Roma Érdekvédelmi Egyesület tagját támogatja az LMP.

Tekintve a pártoknak járó állami támogatások kifizetésének visszatartására közleményt adtunk ki, hogy kampánytevékenységünket az interneten folytatjuk. Átadtuk új honlapunkat és elindítottuk blogunkat, ahol bejutásra esélyes listás jelöltjeink bemutatkozásán túl, leendő képviselőink bejegyzéseit is megtalálod majd a későbbiekben. Hiszünk abban, hogy az átlátható önkormányzati működéshez ez a fajta direkt elszámolás választópolgár és képviselő között nem csak szükségszerű, hanem felelős politikus kötelessége is.

Közzétettük az interneten vitaindító programtervezetünket, mely három pontban összegzi a városvezetés előtt álló cselekvési programot: munkahelyteremtés, oktatásfejlesztés és fenntartható, zöld közlekedés. Nemcsak problémaleltárt, hanem megoldási javaslatokat is felvázoltunk, melyek mentén a képviselőtestületben kifejtenénk tevékenységünket.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány választás összefoglaló kaposvár önkormányzati

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpsomogy.blog.hu/api/trackback/id/tr922312574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása